Hoppning på utebanan

Efter gårdagens vila och förmiddagens tvätt blev det äntligen ridning. Vi började förmiddagen med att tvätta och skura hela transporten, äntligen kommer vårkänslorna. Efter det blev de stallet. Både Quantero och Carita RAA fick hoppa. Båda skötte sig super :-) Även om Tero inte hade hoppat på 4 veckor och Carita var väldigt glad och studsig. Blev dock inga höga höjder.

Vi fick äntligen rida på TRK:s stora utebana som nu var helt perfekt, inte för blöt och inte för torr. Det blev mycket lösgörande i början, vi tränade på att få tag på yttersidan och ha ett stadigt grepp om yttertygen, det gick väldigt bra :-)

Övningen bestod av att man hoppade ungefär som en volt, man hade tre små låga hinder och hoppade vartannat (se bild nedan). Sedan en annan övning då vi tränade att få båda hästarna att hoppa upp sig ordentligt, vilket Carita verkligen gjorde. Tero förstod inte riktigt vad som va meningen, men hoppade över. Övningen bestod av en ”5 och halvan” vilket är när man först har en travbom, direkt efter har man ett litet kryss sedan är det 5,5 meter till en oxer. Meningen är att man ska komma in i trav, hoppa krysset och sedan fortsätta över oxern. Sedan blev det bara lite dogg-legg i slutet, vilket Tero tyckte va väldigt roligt 😉IMG_20170319_131312IMG_20170319_132121IMG_2957[1]

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>